Typografie Nieuws: wedstrijden en festivals

Typografie nieuws
Er was een tijd dat we geobsedeerd zijn door typografische ontwerpen. Dat is niet veel veranderd, maar we hebben ervoor gekozen om je een tijdje te sparen en te diversifiëren. Nu hebben we een paar zeer goede redenen om opnieuw over typografie te praten.
Deze niche heeft de afgelopen jaren veel ontwikkeld. Daarom zijn conferenties, wedstrijden of workshops daarvan een natuurlijk resultaat. Daarom zijn hier twee van dergelijke gebeurtenissen voor uw overweging.
ISTYPE is een jaarlijks evenement dat typografie centraal stelt, via seminars en workshops. Ze zijn ideaal voor studenten, professionals en amateurs van type productie. Het evenement omarmt geschiedenis, kalligrafie, technologie, wiskunde, programmeren en tekenen en kunst.
De internationale bijeenkomst vindt plaats tussen 9 en 11 juni in Turkije, Istanbul. Het thema van dit jaar is “variatie”, gericht op het analyseren van de interactie tussen praktijk en theorie gedurende de geschiedenis van typografie. Er zijn 16 seminars en 3 workshops om aan te nemen.

Het andere nieuws over de Typomania Video Contest 2017, binnen de Moskou International Typography Festival Typomania. Dit is een internationaal festival dat alle typografische ontwerpers belt om hun videomateriaal, als individuen of als groepen, zonder enige leeftijdsbeperking in te dienen. Er zijn categorieën zoals filmtitels, cartografie, geanimeerde poster en meer. Velen opmerkelijk, de deadline is 1 mei 2017, terwijl het materiaal zal worden beoordeeld op basis van verhaallijn, aandacht voor lettertype en de kwaliteit van de prestaties.

0/5 (0 beoordelingen)

Leave a Comment